Réka Molnár

Designer

A Moringa Molnár Réka mintatervező márkája, mellyel saját tervezésű, kisszériás lakástextiljeit és lakberendezési kiegészítőit jelöli.

Réka öltözéktervezőként diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Egy finnországi ösztöndíj sokán ismerkedett meg a mintatervezéssel, ahol annyira megkedvelte azt, hogy hazaérkezése után már csak kizárólagosan a mintákra koncentrált.

Különösen fontos lett számára, hogy olyan tárgyakat alkosson, ahol a minta több egyszerű dekorációnál. A minta életre keljen használat közben: változzon, vagy minket változtasson meg.

Réka mintái jól ötvözik a növények megkapó formáit és a játékos elemeket. A minták meghatározó összetevői a színek. A lakástextilek színeinek kiválasztásakor a dekoratív hatás mellett, egyedüliként, döntő szerep jut a színek azon sajátosságának is, hogy befolyásolni képesek a lakók közérzetét.

Moringa legújabb lakberendezési kiegészítői a használat során nyerik el végső formájukat. Ilyen például az a hűtőmágnes kollekció, ahol a faágon ücsörgő madárkákkal elkészíthetjük a saját faágunkat, a nekünk legkedvesebb madarakkal. Vagy a hő hatására mintát változtató bögrék, amelyekbe ha forró folyadékot öntünk mozgásba kezd a minta. Például a bögrepáron, amely a Zápor nevet kapta, a zivatar után kiderül az ég, és megnőnek a gombák az esőtől. A „Fák alatt” című bögre pedig elárulja teázás közben, hogy mire lestek a ravaszdi rókák a fák alatt!

Réka első lakástextil kollekcióit 2011-ben mutatta be. Ezek a Röppentyű és a Banana Leaves nevet kapták. Mindkettő kiállításra került Londonban a 100% Design-on és a Clerkenwell Design Weeken is. 2012 őszi kollekciója a Tent Londonon került bemutatásra elsőként, majd Bécsben a Blickfangon.

Lovely patterns for lovely design


Copyright 2009-2024 Molnár Réka, All rights reserved!